Írisz bál

Jótékony célért gyűltek össze az egykori és a jelenlegi Íriszesek!

Major Zsuzsanna kreatív újságíró

Az Íriszesek táncos közössége olyan, mint egy nagy család, ahova mindig jó visszatérni. Bár sokan már máshol élnek, mindig örömmel találkoznak újra.  Ezt többen is mondták az egykori táncosok közül a november 25-i Írisz Bálon. Az esemény jótékonysági célt is szolgált, további, új napelemekkel bővül a táncépület.

„Nyolc évig voltam Íriszes, ez idő alatt szinte egy nagy család lettünk. Úgy érzem, ennek a családnak a része maradok örökre, akkor is, ha már nem táncolok aktívan. Nagyon jó ide visszajönni ebbe a közösségbe, olyan mintha el sem mentem volna, ugyanott folytatjuk a régi beszélgetéseket. Nagyon jó volt ma találkozni a többiekkel”- ezt Rudisch Boglárka mondta a bálon. Ő is azok közé tartozik, akik ugyan már nem táncolnak aktívan, de örömmel térnek vissza évente a bálra.

Hasonlóan gondolja ezt Bajer Anita is. Ő 2000 és 2009 között táncolt az Írísz Táncklub Makó Sportegyesületnél. „Felnőttünk, sokan elköltöztünk a városból, családot alapítottunk. Jó ilyenkor találkozni, beszélgetni, felidézni a régi történeteket, az együtt töltött időt.  Mindig odafigyeltünk egymásra, segítettük egymást, igazi közösség voltunk. Ma már nem része a tánc a mindennapjaimnak, de bármikor szívesen jövök vissza bármilyen rendezvényre. Még most is nagyon szeretek táncolni, ez olyan dolog, amit nem felejthet el az ember.”

Az Írisz Bált harmadik alkalommal tartották meg, hagyományteremtő céllal hívták életre először. Sütő Eleonóra, társastánc pedagógus, művészeti vezető elmondta, nagyon örül neki, hogy ilyen sokan visszatérnek hozzájuk a rendezvényre a régi tanítványok közül. Hozzátette, szeretné, ha egyre többen jönnének, és egyfajta találkozó is lenne egyben ez a bál.

Gera Zoltán az egyesület elnöke arról számolt be, hogy az est bevételét jótékony célra fordítják. A kormányzati támogatással nem régen kiépített fejlesztésnek köszönhetően napelemek kerültek a táncteremre, ezek számát fogják növelni a beérkezett adományokból és a bál bevételéből.

A bálon a legkisebbek és a felnőttek csoportján kívül mindenki fellépett. Jenei Szonja cha-cha-cha-t és sambát táncolt, ő 3 éve tagja az egyesületnek. Nagyon szeret táncolni, azt is el tudja képzelni, hogy egyszer versenyszinten műveli majd, vagy esetleg maga is oktatja. László Letícia Szonjával egy időben kezdte a táncot az egyesületnél. Ő más típusú táncokat is kipróbált, de a társastáncot szereti a legjobban.

Kis Judit és dr. Bittó Csaba nem csak a táncórákon, de a való életben is egy párt alkotnak. Mindketten különösen szeretik a táncórákat, azt mondták, nagyon fontos része a kapcsolatuknak a közös tánc. Mindenkinek javasolnák, hogy próbálják ki, mennyi mindenre jók ezek az órák. A testmozgás, a mozgáskultúra fejlesztése, a közös élmény mellett az sem utolsó dolog, hogy az esküvőkön, a bálakon, vagy bármilyen rendezvényen egyáltalán nem jönnek zavarba, ha táncolniuk kell.